Laden Evenementen

« Terug naar alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Kermis in Purmerend met veel spektakel

10 mei tot 19 mei

Evenement Navigatie

Van 10 t/m 19 mei is er weer kermis in Purmerend, met dit jaar circa 40 attracties voor jong en oud, waarbij een aantal spectaculaire nieuwe voor Purmerend. De kermis staat op de Koemarkt, Kalversteeg, Gedempte Where, Achterdijk en Looiersplein. Er is weer veel variëteit. Behalve de vertrouwde attracties zijn er ook nieuwe op het gebied van behendigheid, groot- en klein vermaak en eterij.

Een paar voorbeelden van de nieuwe attracties: De Space (een grote zweefmolen), de Goast Villa, Crasy Circus (een funhouse van vier etages met veel vermaak), VR Experiënce (Virtual Reality; je wordt meegenomen in allerlei scènes, alsof je er zelf in staat), Pirates of the Caribbean (een nieuw soort spelvorm). Bovendien zijn op de kermis de vertrouwde attracties, als de poffertjeskraam, Turbo Polyp (de Spin), Booster Maxxx (eenarmige bandiet). De winnaars van de publieksprijzen van vorig jaar komen terug. Dat waren vorig jaar Breakdance, Kop van Jut, Kinder Octopussy en er zijn weer heerlijke Spaanse Churros.

Groot vuurwerk
De kermis Purmerend behoort tot de meest betaalbare van ons land. Er zijn aantrekkelijke kortingsacties in de huis aan huis verspreide kermiskrant, die elke kermisdag van toepassing zijn. Tip: knip de kortingsbonnen uit! Op donderdag is er de minder validen dag en prikkelarme kermis (muziek zacht en verlichting rustig). Op de tweede vrijdag is er een groot vuurwerk (aanvang 22.00 uur, afgestoken vanaf bovenste verdieping Eggert Winkelcentrum).
Op vrijdag 10 mei is de succesvolle Fright Night spectaculairder dan ooit. Diverse acteurs lopen rond in het speciale parcours, met allerlei schrik- en rookeffecten. Je kunt met ze op de foto. Ben je bang? Geen probleem, want alleen als je het gratis parcours in loopt, wordt je de stuipen op het lijf gejaagd en daarbuiten kun je gewoon gezellig kermis komen vieren. Op beide zondagen is er ’s middags straattheater. Na het succes van vorig jaar komen de Golden Tickets terug. Bezoekers kunnen door op te vallen, verkleed te gaan, etc. bij de attracties een Golden Ticket winnen om gratis naar de attracties te kunnen gaan.

Voor openingstijden:zie www.kermispurmerend.nl

Gegevens

Begin:
10 mei
Einde:
19 mei
Evenement Tags:
,

Locatie

Binnenstad
Koemarkt
Purmerend, Nederland